Известие

Collapse
No announcement yet.

Дистанция до сервиз ?!?! Що е то ?

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Дистанция до сервиз ?!?! Що е то ?

Имам следния въпрос, в менюто има едно нещо distance to service и пише някви километри който намаляват като караш. Така на мен ми остават още към 600 според компютъра. Какво става когато тези километри станат на 0. Да не спре колата ? Трябва ли да ходя нещо на сервин найстина или ?!

Другия ми въпрос е, на врата на колата има една лепенка на която е надупчено с перфоратор годината и месеца в кйто колата е произведена и е надупчен същия месец 10 годинаи след призводството... надписа гласи, че след като дойде тази дата въздушните възглавници трябва да се заредят. Това означава ли че ако не ги презаредя няма да работят... или тва е само препорачително ? И евентоално колко струва зареждането на една възглавница?

Мерси предварително.
    Alfa Romeo 147 1.6 T.S 120 h.p. 17" Arcasting Shark

По първия въпрос - намаляващата цифра е километрите, които остават до смяната на масло. За да е коректно това отброяване, би трябвало при всяка смяна, да зададеш стойност от която да започва обратното отброяване (Пример: Смяна на масло на 20К км, значи броячът се прави на 20 000).
    Ако не е настроен при предишната смяна на масло, значи не показва вчрната стойност.

По втория въпрос - Времето, когато трябва да влезеш в оторизиран сервиз за проверка на еърбег (мисля, че направо сменят пиропатрона, а може би и балона)
    156 AR67601 BN 1.6TS 16V CF2 BASE
    Bosch Motronic M2.10.4 MPFi

Comment

Относно еърбега - моя изтича сега този месец (10г.), най вероятно тва е годноста на барута в пиропатрона,поне при нас на самолетната седалка е така, не че ще проблем по нататъшната експлоатация но гаранция че ще сработи - никаква, въпрос на късмет. Карай си и да не ти пука
      http://www.youtube.com/watch?v=3mv14T6i9UI

Comment

Първото са км, които остават до следващото обслужване.
        При мен не бяха занулявани, дори се наложи да ходя допълнително, за да го направят. В АИ не държат на подобни неща
        Иначе нищо няма да стане - нито ще свети, нито ще спре и т.н., само ще пише 0 км to service

По-втория въпрос - това е препоръчителен преглед на системите за надуване на възглавниците. При него се сменят пиропатроните, за да е сигурно, че ще се надуят възглавниците, ако се наложи.
        sigpic

Comment

По първия въпрос.Има ли нещо като скрито меню за нулиране или въвеждане на ново разстояние до сервиз

Comment

Има начин ти да си го нулираш. Даваш на контакт, натискаш menu и с "+" и "-" отиваш до сервизното меню. Първия ти избор е оставащи км на маслото на двигателя. След това натискаш и задържаш "+" и "-" докато не изпише 20к(около 2,3 сек.)
            Това е.
            Говоря иначе за вътрешен фейс.
            Alfa Romeo 156 SW 2.4JTD 150ps+gt2256v hybrid

Comment

Ок мерси утре ще пробвам

Comment

Пробвах днес сутринта влизам в меню от там сервиз и ми изписва 0 км до сервиз.Задържам + и - но ме изкарва от менюто и нищо не става пробвах няколко пъти и все така става.колата е 147 1.6 тс 2001 г

Comment

Първоначално публикувано от bat_borko_ Покажи съобщение
                  Пробвах днес сутринта влизам в меню от там сервиз и ми изписва 0 км до сервиз.Задържам + и - но ме изкарва от менюто и нищо не става пробвах няколко пъти и все така става.колата е 147 1.6 тс 2001 г
                  Това става за 156 Facelift. За нашите 147мици става с диагностика - кабеляк ELM327 и софтуер МЕС.

Comment

Колко струва такъв кабел и софтуера за него

Comment

преди колко км си сменял маслото ? Ти компа ще занулиш , но да стане греда.
                      Alfa Romeo 146 1.9 JTD 105+++ EX
                      Peugeout 2.2 HDI 133+++
                      Alfa 159 +++ next

Comment

Аз го сменям редовно,но си го сменям сам а не в сервиз иначе преди 2000 км го смених.Но до сега несам е вързвал към компютър.Имa едни ELM 327 с блутут по 15-20 лв в продавалника ще взема един да видя дали ще се справя със "самодиагностиката''

Comment

Working...
                        X